Γιατί πρέπει να βάλεις προτεραιότητα την προσωπική σου ανάπτυξη

Όσο περισσότερο κάνεις κάτι, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Το ίδιο ισχύει και για την προσωπική ανάπτυξη.

Τον τελευταίο καιρό περνάω πολύ χρόνο σ’ αυτόν τον τομέα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Απέκτησα εμπιστοσύνη, θάρρος, συναισθηματική νοημοσύνη και ικανότητα να ακούω. Ένα από τα κλειδιά για να αναπτύξω αυτές τις ικανότητες ήταν να αφιερώσω χρόνο κάθε μέρα στην προσωπική μου ανάπτυξη. Για μένα αυτό είναι το πρωινό μόλις ξυπνάω.

Άρχισα να καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να δημιουργείς χρόνο για πράγματα που πραγματικά μετράνε για μένα. Έχοντας υπόψη αυτό, αν το να αναπτυχτείς μετράει για σένα, βρίσκεις χρόνο να το πραγματοποιήσεις;

Αν πέρασες μαζί μου κάποιο σημαντικό διάστημα τα τελευταία 2 χρόνια, τότε θα κατάλαβες πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι και λειτουργώ είτε στην προσωπική μου είτε στην επαγγελματική μου ζωή. Προκάλεσα τον εαυτό μου να έχω μια δύσκολη συζήτηση, να αποδεχτό τα λάθη μου και να δω τις αποτυχίες σαν προετοιμασία.

Πιο ειδικά, πως το να βρω χρόνο να αναπτυχτώ βελτίωσε την ποιότητα της ζωής μου;

1.Βλέπω καταστάσεις από διαφορετικές γωνίες. Έγινα πιο αντικειμενικός στις κρίσεις μου και βλέπω πράγματα από άλλη οπτική. Είναι εντάξει να συμφωνείς ότι διαφωνείς.
2. Τώρα έχω πιο πολύ θάρρος από πότε. Όταν λέω ότι θα κάνω κάτι, το κάνω. Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τα ταλέντα μου.
3. Πίστη. Κατάλαβα ότι η πίστη μου ήταν η μοναδική άγκυρα στα ήθη μου, τα πιστεύω μου και στην λήψη των αποφάσεων μου.
4. Ευτυχία. Μπορώ να παλέψω τα άγχη μου, να επικεντρωθώ στους στόχους μου, να υποστηρίζω τις απόψεις μου και να ρωτάω τον εαυτό μου δύσκολες ερωτήσεις. Ποτέ δεν ένιωσα ότι έφτασα στο προκαθορισμένο τέρμα και βλέπω τις καθημερινές προκλήσεις σαν μια διδακτική εμπειρία. Έτσι, έχω λιγότερο άγχος και καλύτερη ποιότητα ζωής.
5. Ανθρώπινες σχέσεις. Δημιουργώντας ανθρώπινες σχέσεις, ακούγοντας και γνωρίζοντας τους άλλους βοηθούν στην ανάπτυξη του συναισθηματικοί IQ.

Το να περνάω χρόνο για να επικεντρωθώ στους στόχους μου και αυτά που θέλω με κάνουν να θέλω να δουλέψω πιο σκληρά και από ένα σημείο και μετά πιο έξυπνα.

Έτσι αν θέλεις να κρατήσεις το κεφάλι σου έξω από το νερό, σκέψου να αρχίσεις να κόβεις δραστηρίοτητες που δεν είναι απολυτά απαραίτητες. Σας προκαλώ να βρίσκετε χρόνο κάθε μέρα να ευχαριστείτε για αυτά που έχετε και να αγωνίζεστε για να μια καλλιεργούμενη νοοτροπία.

personal-development-image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.